петак, 19. август 2016.

ОДВРАТНИ ПАУЦИ И ШАШАВИ НАУЧНИК


Многим људима су пауци одвратнији него други инсекти. 
Добро, пауци заправо нису инсекти него зглавкари али то их не чини мање одвратним.

Узмимо за пример одвратну Тарантулу.
Расте до 25 цм, може да живи око 25 година и то (хвала богy далеко) у Јужној Америци. Ужасно је длакав (ваљда је због тога неожењен) и има ту незгодну навику да једе птице и жабе. Ујед му је језиво болан, али језивије од тога је чињеница да га људи држе као кућног љубимца.

То да му је ујед болан али не и смртоносан откро је неки шашави др Баегр из Арканзаса који је, изводећи експерименте достојне једног чудака, терао паукове да га угризу да би видео да ли су ти угризи болни или смртоносни.

тарантула

Рецимо, терао је црну удовицу (не своју, него паука под тим именом) да га угризе и после три дана у болници признао колике је болове трпео. 
Годинама касније хтео је да тринидадска тарантула угризе заморца, али је овај угризао њега (паук научника, а не заморац паука). Како му отров није нашкодио пожелео је да га уједе и панамска тарантула.

Овог пута му се укочио прст.

Верујем да је његова жена (научникова, не паукова) била разочарана што паук није боље бирао место уједа и укрућивања, па да макар неко види вајду од шашавих експеримената др Баегра.